Sminktetoválás

Az igényesen megtervezett és kivitelezett sminktetoválások megszépítenek és magabiztossá tesznek minden élethelyzetben. A sminktetoválás napjainkban rohamosan fejlődik, immár nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is egyre népszerűbb. Sminktetoválás során az arc előnyös részeit emeljük ki. A mai eljárások, technikák egyaránt lehetővé teszik a szinte teljesen „láthatatlan”, nagyon természetes, illetve a markánsabb, sminkeltebb hatás elérését is. A végeredmény már csak ízlés, stílus kérdése. Nézd meg képeinket: Sminktetoválás galéria

Szemöldök-tetoválás

- a meglévő szemöldök hibáinak (ritka, felemás, szabálytalan...) javítása, vagy sminkelt hatás elérése

Szemhéj-tetoválás

- szempilla-sűrítés, szemkontúr, árnyékolás különböző technikákkal

Szájtetoválás

Az ajkak szimmetriájának, formájának, ívének, teltségének, pigmentáltságának korrigálása diszkrét, feltűnésmentes, természetesnek ható eredményt is adhat, vagy figyelemfelkeltő, rúzsozott összhatást - itt is végtelen a lehetőségek tárháza.

Gyakori kérdések

 • Végleges-e a sminktetoválás?

Mint ahogy semmi sem örök, a sminktetoválás sem. A sminktetoválások nem kerülnek olyan mélyen a bőrbe, mint a rendes tetoválások, így, ha nincsenek időnként frissítve, idővel teljesen eltűnnek.

 • Miért válasszuk a sminktetoválást a rendes tetoválás helyett?

Életkorunk előrehaladtával a gravitáció hatására bőrünk megereszkedik, veszít rugalmasságából, tónusából. Ezáltal az egykor sminktetovált vonalak máshová kerülnek. Az elhalványodott sminktetoválást időnként érdemes frissíteni az arc aktuális állapotának megfelelően, illetve az új trendek tükrében.

 • Mennyi ideig marad a bőrben a festék?

A mai pigmentek már nem maradnak a bőrben 5-10 évig, ugyanis az EU által engedélyezett pigmentek semmilyen, a bőrre, szervezetre káros anyagot (pl. higany, különböző nehézfémek, stb.) nem tartalmazhatnak. A tartósság nemcsak a vendég életkorától, szokásaitól, a választott technikától, bőrtípusától függ, hanem a környezeti hatásoktól (pl. UV sugárzás), a bevitt pigment minőségétől és mennyiségétől is.

A szemöldöktetoválásokat átlagosan 1-2 éven belül, a szemhéj-és ajaktetoválásokat 2-3 évente szükséges frissíteni ahhoz, hogy folyamatosan szép és üde maradjon.

 • Mennyire fáj a sminktetoválás?

A fájdalomérzet egyénenként eltérő. A három terület közül a szemöldök szinte egyáltalán nem fáj, maximum kicsit érzékeny lehet. Szemhéj-és ajaktetoválás esetén érzékenyebbek a kezelt területek, de folyamatos érzéstelenítéssel jól bírható. Ajaktetováláshoz fogászati érzéstelenítés is kérhető, ennek díja 5000,- Ft, ehhez előzetes időpontfoglalás szükséges, melyet Csilla egyeztet a fogászattal.

A tetoválás előtt aludd ki magad, közvetlenül utána se rohangálj sehová, a menstruáció 1-2. napját és az azt megelőző két napot kerüld. Egyél-igyál előtte, mert az éhség és szomjúság is negatívan befolyásolja a fájdalomérzetet.

 • Terhesség és szoptatás alatt lehet-e sminktetováltatni?

A terhesség és a szoptatás időszaka alatt nem ajánlott a sminktetoválás! A hormonháztartás megváltozik, az első és az utolsó trimeszterben nagyobb a vetélés kockázata.

 • Mi a teendő, ha hajlamos vagyok herpeszre?

Az ajaktetoválásra való bejelentkezés során kérlek, jelezd, ha herpeszre hajlamos vagy. Ebben az esetben a szükséges előkészületekről tájékoztatni foglak.

 • Lidokain-érzékeny vagyok, tetováltathatok?

Igen, de kérlek, ezt mindenképpen jelezd előre.

 • Nyáron lehet-e sminktetoválást készíteni?

Igen, megfelelő bőrápolás mellett, melyről személyesen felvilágosítalak. Tetoválásodat ne a vakációd köré szervezd, legyen az nyaralás vagy síelés.

 • Feldagad a bőröm a tetoválás után?

A szemhéj-és ajaktetoválásnál a kezelt felület megduzzad, a duzzanat 1-2 nap alatt visszahúzódik, ezért úgy időzíts, hogy ne legyen fontos jelenésed ebben az időszakban.

 • Javasolt-e fájdalomcsillapító bevétele a tetoválás előtt?

Tilos bármilyen jellegű fájdalomcsillapító előzetes beszedése, mert hátráltatja a kezelés menetét! A szájon át bevehető fájdalomcsillapítók erre a típusú fájdalomra nem hatnak.

 • Retinol-származékokat tartalmazó gyógyszer szedése esetén lehet-e tetováltatni?

Nem! A bőr ez esetben elvékonyodik, könnyen kiszárad, hiperszenzitívvé válik, ezért a gyógyszerszedés alatt és annak befejezésétől számított fél évig kerülni kell a sminktetoválást, hámlasztást, lézerkezelést. Ezek hegesedést, a bőr elszíneződését okozhatják!

 • Van-e mellékhatása a sminktetoválásnak?

A pigmentek gammasterilizáltak, így nincs káros hatásuk a szervezetre.

Kontraindikációk, kizáró okok:

 • lázas állapot
 • vírusos, fertőző betegség
 • herpesz
 • ekcéma a kezelendő területen
 • nap vagy szolárium okozta fokozott bőrkárosodás
 • terhesség, szoptatás

Betegségek:

 • epilepszia
 • vérzékenység (csak orvosi engedéllyel)
 • hepatitis
 • AIDS
 • kemoterápia (kemoterápiás kezelés után orvosi engedéllyel)
 • magas vérnyomás, ha nincs gyógyszeresen kezelve
 • cukorbetegség (csak orvosi engedéllyel)

Technikák

Szem – felső kontúr

A szemet kihangsúlyozni, kiemelni rendkívül előnyös dolog, elsősorban a felső szemkontúr-vonalban. Ez már önmagában is mutatós, nem feltétlenül kell az alsó kontúrt is megcsináltatni - ez leginkább a szemformától, illetve a vendég igényétől függ. A kontúr csak abban az esetben előnyös, ha a szemet fölfelé vagy kifelé nyújtjuk. A kontúrvonal vastagsága választható: a felső kontúr esetében lehet egészen vékony, ekkor csak a pillák közé kerül a tetoválás, ami természetes hatású, kiemeli a szemformát, a szemszínt és a szempillákat (főleg világos bőrűeknél). Azonban vastagabbra is lehet a felső kontúrvonalat tetoválni, a közepestől a tusvonal vastagságúig egyaránt.

Szem – alsó kontúr

Ennél a technikánál a kontúrvonal a szempillák közé, a szempillák vonalába kerül. A felső kontúrral ritkán kötjük össze, mert az optikailag kicsinyítené a szemet. A felső kontúrvonal kifelé és felfelé, az alsó kontúrvonal pedig oldalirányban kifelé irányul. Míg a felső kontúrt érdemes mindig a szemzugig húzni, az alsó kontúrnál a szemformát figyelembe véve lehet végig vagy félig meghúzni a vonalat.

Púderes, füstös szemhéj

Ezt az eljárást a sminkelt hatást kedvelőknek ajánljuk. Olyan megjelenést kölcsönöz viselőjének, mintha a ceruzás vonalat finoman elsatírozta volna. Több színből is elkészíthető, készülhet vonalhatásúan és satírozottan is. Alsó és felső szemhéjra egyaránt elkészíthető, különleges, látványos, de semmiképpen nem hivalkodó.

Száj - félsatír

Ez a típusú tetoválás rúzsozott hatást kelt. A tetoválás során befelé haladva körülbelül az ajkak felét satírozzuk csak be, mégis olyan hatást kelt, mintha az egész száj sminkelve lenne. A félsatír leginkább telt ajkakon mutat jól, ugyanis a vékony ajkakon nem tud eléggé érvényesülni a színátmenet úgy, hogy szép átmenetben halványodjon, ne tűnjön elvágólagosnak.

Száj - teljes satír

Ennél a tetoválásnál már a teljes szájat besatírozzuk. Először be kell rajzolni a kontúrvonalat, ami megadja a száj formáját, majd teljes egészében beszínezzük az ajkakat. Bár a kontúrvonalat külön húzzuk meg, ez nem ad egyáltalán kontúros hatást, csak abban az esetben, ha valaki ezt igényli. Tetszőleges színnel készíthető. Az összhatás minden esetben rúzsozott. Bár a tetoválás évekre (3-5 év) szól, sminkkel egyszerűen variálható, ha viselője 1-1 alkalomra változtatni szeretne rajta.

Száj - 3D

A 3D szájtetoválásnál teljes szájsatír készül 2-3 féle színből. A külső részen sötétebbet, az ajkak belső részéhez közeledve egyre világosabb színt alkalmazunk, majd egy lágy hangsúlyozással „kiemeljük az arcból” a szájat. Gyönyörű sminkelt hatás érhető el így. Leginkább dús ajkú hölgyeknek ajánljuk.